Someren-Heide is een ontginningsdorp dat gelegen is tussen de Groote Peel en de Strabrechtse Heide. Het is een kerkdorp van de gemeente Someren.
Zoals de naam al zegt, zijn er veel heide gebieden. Hier kunt u dan ook uw hart ophalen om te wandelen, te fietsen of te mountainbiken. Er zijn verschillende knooppunten in de buurt waarvoor we verschillende routes en kaarten voor u klaar hebben liggen. Wij hebben 2 fietsen voor u klaar staan, wel graag even reserveren. Ook liggen wij vlakbij lange afstandsroutes, voor de fietsers de "Oeverlandroute" en voor de wandelaars "het Pelgrimspad".

Sinds kort (mei 2015) is er op 2 km van de B&B een mooie vlindertuin geopend. Klein Costa Rica is een tropische overdekte tuin. Hier beleeft u op ruim 800 m≤ de schoonheid van de tropen.

In Asten is een museum over het ontstaan van de Peel, dit in combinatie met een museum over klokken. In Asten staat een klokkenfabriek; Koninklijke Eijsbouts. Deze heeft in 2013 de grootste klok voor de Notre Dame in Parijs mogen leveren.

In ons dorp kunt u op loopafstand ís avonds lekker eten bij restaurant Heidehof. Binnen een afstand van 5 kilometer zijn diverse restaurants.

Wij liggen centraal tussen verschillende steden waar u heerlijk kunt winkelen. In Eindhoven (waar ook elk jaar Glow en Dutch Design Week wordt georganiseerd) is een royaal aanbod van winkels in het centrum, in Roermond kunt u het shoppen in de oude binnenstad combineren met een bezoek aan de outlet. In Weert (15 min rijden van de B&B) kunt u gemakkelijk parkeren. Maar ook Helmond is een gezellige stad, hier is het ook fijn winkelen en in combinatie met een terrasbezoek zit u hier goed.

Voor motorrijders is Someren-Heide een mooi uitgangspunt voor een dagroute naar de Eifel of de Ardennen, na een klein uurtje rijden kunt u al mooi bochten maken in deze motorgebieden. Wij geven u graag tips.

In de zomer (van mei t/m augustus) is ook het openluchtzwembad in Someren open, De Diepsteeckel biedt een wedstrijdbad en een recreatiebad. Aan de rand van het recreatiebad staan spuitelementen die het water met een grote boog in het bad spuiten. Ook is er een 22 meter lange glijtube. Naast het peuterbad, ligt een groot zwemmersterras. Ouders hoeven zich niet te vervelen en kunnen vanuit hun stoel genieten van al dit waterplezier, onder het genot van een koel drankje of een andere lekkernij. Er is de hele dag toezicht aanwezig.

Binnen een straal van 15 kilometer bevinden zich maar liefst 3 prachtige golfbanen:
Haviksoord (Leende) is een echte bosbaan met afwisselend loof- en naaldbomen. De ondergrond is zand, dus in elk jaargetijde goed te bespelen. Mooie doorkijkjes op in de regel redelijk smalle holes: precisie vereist!
Het Woold (Asten-Heusden) is een relatief nieuwe, maar nu al uiterst volwassen baan gelegen tegen het natuurpark De Groote Peel. Enkele prachtige bosholes met daarnaast mooie open heideholes. De natuurbiotopen die overal langs de baan zijn gecreŽerd versterken het rijke natuurgevoel. Clubhuis en oefenfaciliteiten zijn prima in orde.
De Swinkelsche (Someren) is sinds begin 2013 volledig te bespelen. De overwegend open, heideachtige holes hebben een zeer interessante lay-out. De uitstekende oefenfaciliteiten herbergen een water driving range.

In Someren is ook een openlucht theater, in "de Donck" zijn in het voorjaar kindervoorstellingen en in de nazomer een voorstelling voor volwassenen.

In de Bed & Breakfast is veel informatie aanwezig over wat er zo allemaal te doen is in de omgeving.

Op het terrein staat een loods waar u uw (motor)fietsen veilig binnen kunt stallen.